19:30

FC Härlanda

Referat: Sjövalla FK - FC Härlanda

Om förra referatet handlade om artillerield i form av hörnor och fasta, och någon jämförelse med världens f.d. starkaste man Magnus Samuelsson, så var det en bättre/behagligare resa denna gången. Seriefinal, kul!

Efter lite uppmaningar att hålla nere antalet fasta situationer, och att spela vårat spel började matchen ändå i ett bra tempo. Härlanda pressade högt och vi spelade tämligen enkelt förbi och löste kortpassningsspelet och pressade situationer riktigt bra. Härlandas 'ensam är stark'-fw kämpade på i närmare 90 minuter och jag får väl ärligt säga hatten av till hans rörelsemönster och löpkapacitet, kul att möta!

Gång på gång kom vi runt på kanterna, och hade några riktigt farliga lägen där deras målvakt gjorde några riktigt svettiga räddningar. Första halvlek präglades väl egentligen av att vi rullade runt boll och kom till några lägen, Härlanda hade någon fast situation som blev farlig. Så i allt var första halvlek en kopia av föregående möte, minus kanske alla 100 ribbträffar Härlanda hade via sina hörnor som blåste omkull alla spelare inkl flyttade målet:) 0-0 i halvlek. Tyvärr tvingades vår mittfältsmotor Elias utgå, men Bashir och Kanne löste det med bravur!

I andra halvlek ändrar Härlanda taktik till låg press, vilket betyder enorma ytor för oss i backlinjen att driva upp bollen. Vilket vi också gjorde. Mike slog fantastiska crossbollar till höger och vänster, och själv trampade jag på bollen och orsakade några svettiga stunder för mina medspelare, men dom löste ju det så mål blev det inte!;) Danne och Jocke öser upp längst med kanterna, och vi har bra väggspel och intentioner i anfallsväg där alla verkligen gör sitt jobb och det ser fantastiskt bra ut. Något att ta med oss är kanske att vi faktiskt kan sticka igenom bollen centralt på löpning när vi har en omställning, vi vill spela boll ja, men kanske inte ut på kanten varje gång vi kontrar.

Flertalet byten i andra för att få in pigga ben, och några skador/känningar vilket gör att vi är lite skakiga organisatoriskt och vi spelar inte riktigt på våra vana positioner. Taktiskt byte av coach Paul att slänga in Fieker vid fasta situationer, detta ger utdelning direkt.

1-0 till oss kommer efter att Jocke slår en fin utårskruvad hörna, tre motståndare hänger på Fieker och jag gör en riktigt forwardlöpning och vinklar in bollen med högern. Välförtjänt för laget! Vår statistikguru berättar att vi nu gjort exakt 50% av Härlandas alla insläppta mål under säsongen (och att jag står för 33% av dessa med 2mål på 2 matcher;). Jättefint mål och skönt att få utdelning efter alla våra fasta situationer.

1-1 kommer tvärr bara några minuter efter. Vi tappar bollen vid mittplan, vi i backlinjen hinner inte räkna in våra gubbar och kommer på halvdistans. Bollen går ut bakom ytterback och ett fint inspel där motståndaren stöter in bollen otagbart för André. André som för övrigt gör en fantastiskt match, kanske inte i antalet räddningar då dom i ärlighetens namn var ganska få, men trygg i luftrummet och kommer ut säkert när man som back beöver det.

I andra är det inte ritkigt något lag som tar kommandot, det går lite fram och tillbaks och vi lyckas inte hitta rytmen riktigt. Sista 15 minuternas huvudman blir dock Kappelin, som hinner med att få gult kort för filmning i straffområdet (Kanske aningen kontroversiellt med tanke på att han snubblade och att det funnits gaaaaaanska många andra lägen där det kanske vore mer befogat med gult, jag bland annat är just nu närmare ett muskelfäste fattigare i låret pga en riktigt felspark (okej, kanske lite överdrivet;) Ingen ond intention dock, men riiiiktigt dålig timeing). Därefter gör Kappe en riiiiktigt fin djupledslöpning, får en fantastisk boll och sätter den stenhård längsmed backen. Där och då spekulerar jag om inte deras målvakt varit handbollsmålvakt i många år innan sin fortsatta fotbollskarriär, han kommer ut som en panter och gör en helt galen räddning (jag hoppas han kör med suspensoir eller har avlat klart sig, för där riskerades det mesta! Bollen tar som tur är (för härlanda) på målvaktens ben och årets räddning är korad.

1-1 med mersmak, och en seriefinal som ändå får ses som godkänd. Publiken gav den 4/5 frallor med ost. Båda lagen spelar efter sina styrkor och det var en kul match att spela. Hatten av till Härlanda som nu i princip är klara seriesegrare, vill även göra en passning och säga att dom har många bra lag kvar att möta och är obesegrade, så för vår skull får man gärna fortsätta kötta på och vinna sina matcher. Vi möter gärna dom igen, men då i division 6:)

Vill man läsa FC Härlandas alltid lika härliga referat (lika onyanserat som vårat!) så finns den här:

Ost och fralla, alla såg Kappelin falla!